Atlas lokomotiv Atlas lokomotiv
Vítejte na Atlasu lokomotiv,
nejrozsáhlejším přehledu lokomotiv na českém internetu!
Přehled elektrických lokomotiv.
Aktuálně obsahuje 38 řad hnacích vozidel.
Přehled elektrických jednotek.
Aktuálně obsahuje 7 řad hnacích vozidel.
Přehled motorových lokomotiv.
Aktuálně obsahuje 37 řad hnacích vozidel.
Přehled motorových vozů a jednotek.
Aktuálně obsahuje 17 řad hnacích vozidel.
AtlasLokomotiv.net nově na Facebooku!
Navštivte naši stránku a staňte se fanouškem.
AtlasLokomotiv.net na Facebooku

709.7

 
709.701-7 ČMKS
Mezinárodní značení 709.7
Rok výroby 1999
Trakce nezávislá s elektrickým přenosem výkonu
Typ vozidla dvounápravová kapotová posunovací lokomotiva
Provozovatel ČMKS - Lokomotivy
Výkon 375 kW
Maximální rychlost 60 km/h
 

Vývoj a výroba

Lokomotivní řada 709.7 navazuje na předchozí řady posunovacích lokomotiv ČKD. Lokomotivu vyrobilo konsorcium ČKD Dopravní systémy a ČMKS Holding. Od ČKD pochází pojezdová část (shodná s lokomotivami 709.5), ČMKS vyrobil kapotáž a kabinu. Nefunkční vzorek lokomotivy byl vystavován v roce 1999 na brněnském strojírenském veletrhu. Kompletně dokončena byla lokomotiva až v prvním čtvrtletí roku 2003, již plně v režii holdingu ČMKS. Zprovoznění stroje trvalo tak dlouho proto, že ještě nebyl znám cílový zákazník. Nyní (říjen 2004) je lokomotiva zapůjčena do Srbska.

Provoz

Lokomotivy jsou navrženy pro středně těžkou posunovací a lehkou traťovou službu, případně pro provoz na průmyslových vlečkách. V současnosti je lokomotiva ve zkušebním provozu.

Mechanická část

Tato moderní a velmi pěkná lokomotiva je koncipována jako kapotová, se dvěma nestejně dlouhými kapotami a věžovou kabinou strojvedoucího s negativně skloněnými čely. Po stranách kapot vedou ochozy opatřené zábradlím. Ochozy jsou přístupné pohodlnými zapuštěnými schůdky. Kabina strojvedoucího je přístupná čelními dveřmi z ochozů. Pojezdová část se skládá z rámu lokomotivy a dvou dvojkolí, která jsou vedena kyvnými rameny, odpruženými vinutými ocelovými pružinami a doplněnými kapalinovými tlumiči. Na každé nápravě je uložen tlapový trakční motor. V čelnících rámu jsou zabudovány deformační členy. V delším předním představku se nachází motorgenerátorové soustrojí, sestávající z naftového motoru Caterpillar a trakčního alternátoru. V čele přední kapoty je umístěn chladič spalovacího motoru. Lokomotiva je vybavena ruční brzdou, samočinnou tlakovou brzdou, přímočinnou brzdou a elektrodynamickou brzdou. Tlakovzdušná zařízení jsou uložena v zadní kapotě. Ruční brzda působí na jedno přilehlé dvojkolí. Samočinná tlaková brzda je řízena elektrickým brzdičem DAKO BSE, přímočinnou brzdu řídí elektrický brzdič DAKO BPE. Zdrojem tlakového vzduchu je jeden mechanicky (klínovými řemeny) poháněný kompresor 3 DSK 100. Brzdový rozváděč je typu DAKO GP. Obě dvojkolí jsou brzděna oboustrannými špalíkovými zdržemi.

Elektrická část

Trakční alternátor TA 612 pochází od ČKD Trakce a jedná se o třífázový stroj, napájející přes trakční usměrňovač dva stejnosměrné trakční motory TE 019. Regulaci výkonu spalovacího motoru zajišťuje elektronický regulátor, lokomotiva je vybavena digitálním řídicím systémem MORIS. Elektrický rozváděč a brzdový odporník jsou uloženy v zadním představku. Výkonná elektrodynamická odporová brzda pracuje ve spádovém nebo zastavovacím režimu. Lokomotiva může být vybavena mnohočlenným řízením, zařízením pro kontrolu bdělosti strojvedoucího, radiostanicí apod.

Fotogalerie

709.701
709.701


© ČMKS Holding

300x225 px | 27 kB
 
Typový výkres
Typový výkres 600x400 px
34 kB
 
Technické údaje
VýrobceČKD Praha, ČMKS Holding
Výkon EDB530 kW
Trvalý výkon SM375 kW
Regulace motorgenerátoruelektronický regulátor
Typ trakčních motorůTE 019
Přenos výkonuelektrický střídavě-stejnosměrný
Typ spalovacího motoruCaterpillar 3406 DI-TA
Rozchod1 435 mm
Průměr dvojkolí1 050 mm
Služební hmotnost44 t
Uspořádání pojezduBo
Rozvor náprav4 700 mm
Délka rámu8 050 mm
Délka přes nárazníky9 450 mm
Vyrobeno ks (10/04)1
Rok výroby1999
Maximální rychlost60 km/h
 
Veřejné použití jakékoliv části této stránky je podmíněno uvedením zdroje.

Popis | Fotogalerie | Technické údaje
Rychlá navigace
Drážní vozidla Přehled vozidel v Atlasu Jak se řídí lokomotiva Značení hnacích vozidel Nátěry hnacích vozidel Nerealizovaná vozidla Typy drážních vozidel Kategorie vlaků ČD Konstrukce lokomotiv Pojezdy, podvozky Spalovací motory lokomotiv Přenosy výkonu Regulátory trakčního soustrojí Trakční motory Trakční transformátory Brzdová zařízení Stanoviště, strojovny Kontroléry, odporníky Trakční měniče Sběrače, odpojovače Hlavní vypínače, el. ochrany Lexikon pojmů O Atlasu lokomotiv Kontakt Použité prameny Partneři
ŽelPage Karosářské práce
Statistika